Novosti

17/02/2012

Dva nova parkinga za vrijeme trajanja radova na rivi

Na današnjoj konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić izvjestio je o aktima koje je donio u razdoblju od 3. do 16. veljače. Osim 15 akata donesena je i Odluka o davanju nekretnina na privremenu uporabu trgovačkom društvu Pula Parking d.o.o. Tako se, do završetka radova na izgradnji obalnog kolektora na pulskoj Rivi, a radi uspostave privremenih parkirališta, daju na korištenje bez naknade dvije lokacije: jedna kod stadiona Aldo Drozina, nasuprot Mljekare i druga u dijelu lučkog područja Luke Pula kod željezničke postaje. Na ovim će se parkirališnim mjestima naplata parkiranja vršiti po cijeni koja vrijedi za 2. zonu.

Donesen je i zaključak o organiziranju akcije "Cvijet gradu 2012" u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje i "cvjetnih blagdana". U sklopu ove edukativne akcije organizira se akcijska prodaja cvijeća u Flanatičkoj ulici prigodom Valentinova, 8. Marta, Svih svetih i Božića, a u mjesnim odborima predviđena su predavanja i podjela sadnica kao i podjela eko-kanti za organski otpad građanima koji uspješno kompostiraju otpad u svom dvorištu.

Donesen je i Pravilnik o održavanju programa u utvrdi Fort Bourguignon s ciljem promoviranja utvrde kroz razne manifestacije pa su tako propisani uvjeti prijave programa koji se mogu održavati u utvrdi Riječ je, naime o glazbeno-scenskim programima, koncertima, DJ večerima, dramskim, književnim i izložbenim programima te predstavljanjima i promocijama.

Miletić je izvijestio kako su dobivena pozitivna mišljenja i suglasnosti nadležnih tijela i ministarstava, kao i Zavoda za prostorno uređenje Istarske županije i župana Ivana Jakovčića o utvrđivanju prijedloga Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Marine Veruda.Njenim donošenjem omogućiti će se izgradnja, rekonstrukcija i uređenje prostora sukladno njegovim planskim postavkama.

Od ostalih zaključaka koji su proslijeđeni Gradskom vijeću Grada Pule ističe se Zaključak o prijedlogu Odluke o prihvaćanju projekta "Dječje gradsko vijeće". "Sa svojom počasnom titulom "Grada Prijatelja djece" nastavljaju se i prihvaćaju projekti kojima se omogućava djeci i mladima ostvarivanje prava na izražavanje mišljenja te se mladi uče kako biti aktivni u zajednici u kojoj žive", zaključio je Miletić.