Novosti

20/02/2012

Pobjeda Gimnazije u napetom finalu

U dvorani pulske osnovne i srednje talijanske škole proteklog je tjedna završilo prvenstvo pulskih srednjih škola u košarci. Titulom najbolje u gradu ove se godine okitila Gimnazija koja je u sastavu Konjević, Osmanović, Dadić, Vidović, Mohorović, Vinko i Kaić, u napetom finalu pobijedila ekipu Industrijsko-obrtničke škole rezultatom 48:45. Ekipa Gimnazije finale je izborila pobjedivši ekipu Ekonomske škole u produžecima, tijesnim rezultatom 58:57, a za to je bio najzaslužniji Marin Vinko koji je u zadnjoj sekundi pogodio tricu i tako osigurao jedan poen prednosti koji je ekipu Gimnazije odveo u finale. Osim Vinka, u polufinalu su se među redovima Gimnazije posebno istaknuli Kaić koji je postigao 26 poena i Vidović s 15 postignutih poena, dok su na strani ekonomista najraspoloženiji bili Ivanišević i Koljanin.

Jednako tijesna bila je i druga polufinalna utakmica između Tehničke i Industrijsko-obrtničke škole. Ekipa Industrijsko-obrtničke škole na kraju je slavila također poenom prednosti, rezultatom 30:29, a za to je bio najzaslužniji Dino Rakić koji je postigao ukupno 16 poena.

Poslije odigranih utakmica polufinala, odigrana je finalna utakmica između učenica Gimnazije i Medicinske škole iz koje su medicinarke izašle kao slavljenice pobjedivši rezultatom 35:31. Najboljom igračicom prvenstva za učenice proglašena je Anamarija Butković, a Ivona Dučić proglašena je najučinkovitijom igračicom. Nakon finalne utakmice učenica, odigrana je utakmica za treće mjesto učenika u kojoj je ekipa Tehničke škole pobijedila Ekonomiste rezultatom 51:36.

Naposlijetku, finalna utakmica između Gimnazije i Industrijsko-obrtničke škole donijela je dinamičnu i izjednačenu igru. Prva četvrtina pripala je Industrijsko-obrtničkoj školi pa iako se na poluvrijeme otišlo s njihovom prednošću 23:22, u nastavku su gimnazijalci bili sigurnije ruke te zasluženo odnijeli pobjedu. Među redovima Gimnazije najistaknutiji su bili Aljoša Konjević koji je u finalu postigao 14 poena te Luka Kaić koji je ujedno proglašen najboljim igračem prvenstva. Na strani Industrijsko-obrtničke škole svakako valja izdvojiti raspoloženog Dinu Rakića koji je osvojio titulu najučinkovitijeg igrača prvenstva s ukupno 103 postignuta poena, od kojih je 26 zakucao u finalu. Organizator prvenstva je Savez sportova Grada Pule.