Novosti

22/02/2012

Maškarani dan u OŠ Monte Zaro

U osnovnoj školi Monte Zaro jučer je nastava protekla u znaku veselih maškara. Naime, školom su koračale razne vile, vještice, mušketiri, životinje, gusari, rokeri, boksači .... strašne i vesele maske. Učionicama, uredima i hodnicima škole orio se smijeh učenika vođenih "tetom kuharicom", odnosno ravnateljicom škole.

Svaki je razred izabrao dvije najljepše maske te su svi zajedno krenuli na izbor najljepših maski u učionicu glazbene kulture. Povjerenstvo u sastavu: predsjednica Rosana Zupičić, učiteljica likovne kulture, Dragica Lukšić ili "žena maskirana u ženu kojoj se ne smije znati ime", Irena Radolović, učiteljica pahuljica, knjižničarka ili "žena koja ne voli roza boju" Dragica Pršo, tajnica Mira Belli, učenici Nikola Stanišak, Marina Madunić i Alma Tognon izabrali su najoriginalnije maske nakon vesele povorke i predstavljanja maski. Pomoć u izboru maski dale su i učiteljice TZK Lori Bogdan i Tanja Uležić te domar Luka Katić.

Po izboru učenika iz povjerenstva najbolja maska pripala je "Nadi" (Bruno Korda, 5.b). Najsmješnija maska je "Dinamitka" (Tin Gracin, 4.a), najmaštovitija "Strašilo" (Ana Družeta, 3.a), najprijateljskija "Pas dalmatinac" (Adrian Ivančić, 8.a), najsimpatičniji prvašići su David Božac, Marik Pliško, Ivan Brajuha i Mia Horvat. "Vještica" Emme Horvat, 6.b izabrana je za najstrašniju, a najmaska učitelja-ica je "Crvenkapica" učiteljice 3.a Gordane Ružić Stanojević. Titula najbolje maske škole jednoglasno je dodijeljena "Svemirki" - Aniji Išić iz 4.a razreda koja svake godine iznenađuje svojom kreativnošću i originalnošću.

Učenicima su dodijeljene i nagrade za trud pa je svemirka osvojila novu školsku torbu, a ostali nagrađeni učenici kišne kabanice, pernicu, bojanke, ali i čokoladu.