Novosti

22/02/2012

Opera "Ernani" u kinu Valli

U subotu, 25. veljače 2012. godine, u 19:00 sati u pulskom kinu Valli prikazat će se opera "Ernani", sedmi od ukupno devet prijenosa u sklopu Metropolitan Opere iz New Yorka.

"Ernani" je opera u četiri čina skladatelja Giuseppea Verdija, po libretu Francesca Maria Piave, a na temelju drame Hernani Victora Hugoa. Prva izvedba održan je u kazalištu La Fenice, u Veneciji 9. ožujka 1844.

Verdijevom operom "Ernani" ravnat će Marco Armiliato, a naslovna uloga bandita povjerena je Met-ovu debitantu Marcellu Giordaniju. Ernanijevu ljubav Elviru tumači mlada američka sopranistica Angela Meade koju će publika prvi put gledati u Live in HD prijenosima. U "Ernaniju" nastupaju još i predani verdijanci Dmitrij Hvorostovski (Carlo) i Ferruccio Furlanetto (de Silva). Za ovu romantičnu tragediju, priču o vrućoj strasti nastaloj prema kazališnoj drami Victora Hugoa, Verdi je skladao neke od najuzbudljivijih arija. Grandioznu produkciju potpisuje Pier Luigi Samaritani, kostimografiju Peter J. Hall, a dizajn svjetla Gil Wechsler.

Trajanje opere je 229 minuta (1 pauza).

Cijena ulaznice za jedan izravni prijenos iznosi 75,00 kuna.

Dodatne informacije i rezervacije na broj telefona 052 222 703, od 09:00 do 14:00.