Novosti

24/02/2012

Ekonomistice ispred Gimnazije i ŠTUT-a

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule, proteklog je tjedna u sportskoj dvorani na Stoji završilo odbojkaško prvenstvo za učenice pulskih srednjih škola. Podsjetimo, ovogodišnje prvenstvo okupilo je ekipe Ekonomske, Medicinske, Tehničke i Talijanske škole te Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, a nakon ukupno pet odigranih kola, najboljom se pokazala ekipa Ekonomske škole.

U posljednjem kolu prvenstva ekipa Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu nadmoćnim rezultatom 2:0 (25:3, 25:1) svladala je ekipu Talijanske škole. Zatim je trebala biti odigrana utakmica između Tehničke i Medicinske škole, međutim ekipa medicinarki je diskvalificirana zbog nedostatnog broja igračica stoga je tehničarkama pripala pobjeda 2:0 u setovima (25:0, 25:0).

Najzanimljiviji ogled posljednjeg kola bio je zasigurno onaj između Gimnazije i Ekonomske škole u kojem su kao pobjednice izašle braniteljice naslova, gimnazijalke. Prvi set pripao je ekonomisticama 25:21, no u drugom je ekipa Gimnazije preokrenula rezultat koji je završio 25:16 u njezinu korist. Treći set donio je napetu i rezultatski neizvjesnu igru u kojoj se naposlijetku spretnijom pokazala ekipa Gimnazije pobjedivši tijesnim rezultatom 16:14.

Ovakav rasplet posljednjeg kola osigurao je jednak broj bodova prvim trima ekipama. Po devet bodova dijelile su Gimnazija, Ekonomska i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, no zbog bolje razlike u poenima, prvo mjesto pripalo je ekipi Ekonomske škole. Ekonomistice su na ovogodišnjem prvenstvu postigle ukupno 118 poena, a primile 114 te su razlikom 1.03 za nijansu odnijele pobjedu ispred Gimnazije koja je s razlikom 1.02 postigla ukupno 121 a primila 118 poena. Na treće mjesto smjestile su se igračice Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu koje su tijekom prvenstva postigle ukupno 115 a primile 122 poena. Najboljom igračicom ovogodišnjeg prvenstva proglašena je Marina Čorić iz ekipe ŠTUT-a.