Novosti

24/02/2012

Ekipa ŠTUT-a obranila naslov

U finalu rukometnog prvenstva pulskih srednjih škola ekipa učenika Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu pobijedila je ekipu Tehničke škole rezultatom 17:10 te je tako obranila titulu najbolje u gradu, a u kategoriji učenica naslov je osigurala ekipa Gimnazije koja je u finalu slavila ispred medicinarki rezultatom 12:5.

Ovogodišnje rukometno prvenstvo pulskih srednjih škola započelo je u ponedjeljak, 20. veljače, a nakon kvalifikacijskih utakmica prve dvije ekipe iz svake grupe nastavile su natjecanje u utakmicama polufinala. U kategoriji učenika, u grupi A prvo je mjesto osigurao ŠTUT s ukupno četiri boda, slijedi Gimnazija s dva boda te Medicinska bez osvojenih bodova. U grupi B tehničari su zauzeli prvo mjesto također s četiri boda, iza njih su se smjestili ekonomisti s dva boda te ekipa Strukovne škole s nula bodova. Što se tiče prvenstva učenica, u grupi A na prvo se mjesto smjestila ekipa Strukovne škole, zatim ekonomistice te tehničarke, dok je u grupi B vodeće mjesto zauzela ekipa Medicinske škole ispred Gimnazije i ŠTUT-a.

U utakmicama polufinala za učenike tehničari su tijesno odnijeli pobjedu ispred gimnazijalaca rezultatom 12:11 dok je ekipa ŠTUT-a pobijedila ekonomiste rezultatom 17:13. U polufinanlim utakmicama učenica pak, Gimnazija je uvjerljivo svladala Strukovnu školu rezultatom 14:4, a medicinarke su slavile ispred ekonomistica rezultatom 16:9.

U utakmicama za treće mjesto učenika Ekonomska škola pobijedila je Gimnaziju 18:6 dok su kod učenica ekonomistice bile bolje od ekipe Strukovne škole pobjedivši ih rezultatom 14:13.

Najboljim igračem ovogodišnjeg prvenstva proglašen je Filip Bonić iz ekipe Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu dok je među učenicama titula najbolje pripala Ivi Mikolić iz ekipe Gimnazije.

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe učenica i učenika stekle su pravo nastupa na županijskom rukometnom prvenstvu srednjih škola. Organizator ovogodišnjeg gradskog rukometnog prvenstva srednjih škola je Savez sportova Grada Pule.