Novosti

24/02/2012

17 poslovnih prostora na javnom natječaju

Na današnjoj konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić izvjestio je o aktima koji su doneseni u periodu od 17. do 23. veljače 2012., a riječ je o ukupno 17 akata.

Donesena je Odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup 17 poslovnih prostora Grada Pule i to za obavljanje raznih djelatnosti - galerijske, trgovinske, uslužne, ugostiteljske i dr.

Odlukom o donošenju plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Pule za 2012. godinu definirani su plan redovnog upravljanja pomorskim dobrom, sredstva za redovno upravljanje pomorskim dobrom, popis djelatnosti koje se mogu obavljati na pomorskom dobru te mikrolokacije za obavljanje tih djelatnosti. Savezu sportova grada Pule daju se na upravljanje mikrolokacije na kupalištu Stoja, Valkane i Mornar radi provođenja plivačkih i vaterpolo treninga i obuke plivanja te organizacije Dječjeg ljetnog sportskog kampa na otoku Veruda.

Jučerašnjom Odlukom Gradskog vijeća Grada Pule uvedena je naknada od 0,50 kn/m3 utroška vode kao naknada za razvoj sustava javne vodoopskrbe. Ova će se namjenska sredstva koristiti za izgradnju gradskih i mjesnih vodovodnih mreža, magistralnih cjevovoda i drugih vodnih građevina, a ovom se naknadom račun građana za vodu neće povećati.

Donesen je i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o davanju suglasnosti na Odluku o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu robe za unutarnje opremanje dječjeg vrtića "Zvjezdice"., a riječ je o ponudi tvrtke "Škrinjica" d.o.o. Zagreb čija ponuda iznosi 1.211.387,66 kn bez PDV-a.