Gradski projekti

14/05/2021

Projekt „Obnova i prilagodba objekata za pružanje usluga izvaninstitucionalne skrbi Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula“

Naziv projekta:Projekt „Obnova i prilagodba objekata za pružanje usluga izvaninstitucionalne skrbi Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula“

Naziv programa:Europski fond za regionalni razvoj - EFRR

Nositelj projekta: Dom za starije osobe Alfredo Štiglić, Pula

Partneri na projektu:Grad Pula-Pola

Sažetak aktivnosti:

Projekt u partnerstvu provode Grad Pula i Dom za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, a financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 2,2 milijuna kuna.

„Ovim projektom, a putem bespovratnih EU sredstava poboljšat ćemo uvjete i kvalitetu pružanja usluga starijoj populaciji. I ova pandemija pokazala je da su osobe treće životne dobi jedna od najranjivijih skupina upravo u tome što su zakinuti za socijalne kontakte već više od godinu dana. Želimo smanjiti njihovu socijalnu isključenost te prevenirati preranu institucionalizaciju. Skrb u zajednici potreba je današnjice, a to ćemo postići i poboljšanjem uvjeta i kvalitete usluga namijenjenih starijoj populaciji “, rekla je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Dana 28.12.2020. godine, Dom za starije osobe Alfredo Štiglić Pula potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Obnova i prilagodba objekata za pružanje usluga izvaninstitucionalne skrbi Doma za starije osobe Alfredo Štiglić. Projekt je prijavljen na poziv Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije-druga faza.

Vrijednost projekta je 2.220.245,70 kuna, a financirati će se iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj. Trajanje projekta je 32 mjeseca.

Projekt se provodi na dvije lokacije - Mažuranićeva 10 i Budicinova 11. Cilj projekta je poboljšati uvjete i kvalitetu pružanja usluga starijoj populaciji, smanjiti njihovu socijalnu isključenost te prevenirati preranu institucionalizaciju. Projekt obuhvaća aktivnosti ulaganja u socijalnu infrastrukturu i opremanje sa svrhom provođenja deinstitucionalizacije, procesa prevencije institucionalizacije te razvoja mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici a koje su namijenjene starijim osobama. Aktivnosti projekta obuhvaćaju radove obnove i prilagodbe dnevnog boravka Vile Trapp (Budicinova 11): građevinsko obrtničke radove, vodovod i kanalizaciju, elektroinstalaterske radove, ugradnja klime te opremanje prostora i obnovu i prilagodbu dnevnog boravka Depandanse doma (Mažuranićeva 10): građevinsko obrtnički radovi, vodovod i kanalizacija, elektroinstalaterski radovi te opremanje. Gore navedenim aktivnostima rekonstruirati ćemo , opremiti i prilagoditi ukupno 13 infrastrukturnih jedinica na 2 lokacije.

Ukupna vrijednost projekta:2.220.245,70 kuna

Stopa sufinanciranja EU: 100%

Razdoblje provedbe projekta: Projekt se provodi do 31. prosinca 2021. godine.

Za više informacija o fondovima: