Gradski projekti

01/07/2021

„MI – JUČER, DANAS, SUTRA“

Naziv projekta:Projekt „MI – JUČER, DANAS, SUTRA“

Naziv programa:Europski socijalni fond

Nositelj projekta:Udruga mladih i Alumni FET Pula

Partneri:na projektu surađuju četrnaest organizacija

Organizacije civilnog društva (OCD):Udruga ZUM, Udruga za mlade Maro i Baro, Udruga (na)gluhih osoba „VIDEATUR“, Udruga „Studio B“, Udruga „Centar za kulturu dijaloga“, Volonterski centar Osijek, Mreža udruga Zagor

Visokoobrazovne institucije:Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište u Rijeci – Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku – Ekonomski fakultet, Ekonomski fakultet u Splitu

Jedinice lokalne (regionalne) samouprave:Grad Pula-Pola, Istarska županija

Sažetak:Aktivnosti projekta su usmjerene na rješavanje problema nedovoljnog jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva i negativnih trendova migracijskih kretanja u RH putem predlaganja javnih politika.

Cilj:razvijanje dijaloga i jačanje suradnje između OCD-a, JL(R)S-a te visokoobrazovnih i znanstvenih institucija s ciljem kreiranja poticajnog okruženja, sprječavanjem daljnjeg iseljavanja i nezaposlenosti, tako što će se provesti znanstvena istraživanja i strukturirani dijalozi, kao temelj za izradu javnih politika, koje bi služile za donošenje novih reformi i mjera u RH.

Ukupna vrijednost projekta:3.562.367,03 HRK, financiran u cijelosti putem bespovratnih sredstava. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Razdoblje provedbe:30.10.2020. – 30.10.2023.

Za više informacija o fondovima:

link na: www.strukturnifondovi.hr

link na: http://www.esf.hr/operativni-program/