Gradski projekti

01/09/2021

Projekt CLIME

Naziv projekta: CLIME - transgenerational climate voyage through time and space via AR technology

Naziv programa: EIT Climate KIC Poziv: New European Bauhaus

Glavni partner: Impact House

Ostali partneri: Grad Pula – Pola, Gamechuck i Terra Hub

Sažetak:

Projekt CLIME je pokrenula tvrtka Impact House u partnerstvu s Gradom Pulom, tvrtkom za izradu igara Gamechuck i udrugom za održivi razvoj Terra Hub. CLIME – klimatske priče iz davnina je društvena inovacija razvijena u Impact House – vodećem globalnom think-thanku u području društvenih promjena, inovacija i društvene odgovornosti i utjecaja.

CLIME – klimatske priče iz davnina društvena je inovacija tvrtke Impact House koja kombinira antropološko istraživanje o korištenju resursa, odnosu prema moru, otpadu i klimi, te iskustvu klimatskih promjena tijekom više od 90 godina života građana i građanki Pule. Živimo u razdoblju u kojem postajemo svjesni klimatskih promjena i prijenosa navika koje definiraju klimatske promjene s generacije na generaciju. Iako je ova vrsta klimatske i ekološke socijalizacije ključna sve manje je prostora za intergeneracijski dijalog o klimi i prirodi. Stoga inovacija – aplikacija Clime koristi tehnologiju proširene stvarnosti (AR) kako bi ponovno povezala generacije. Uz pomoć naših mobitela putujemo kroz vrijeme, jezik i kulturu kako bi uspostaviti neobičan dijalog o korištenju resursa, klimi i prirodi sa starosjediocima mjesta kojeg posjećujemo.

Partneri na društvenoj inovaciji su nagrađivana tvrtka za izradu igara Gamechuck, stručnjaci u području klimatskih promjena i održivog razvoja Terra Hub, te Grad Pula. Investicija za razvoj i testiranje socijalne inovacije dio je inicijative Cross-KIC New European Bauhaus financirana od strane Europskog Instituta za inovacije i tehnologiju, EIT Climate-KIC u okviru programa Novi europski Bauhaus. Novi europski Bauhaus je, inače, inicijativa Europske komisije za klimatski učinkovitu i održivu budućnost Europi, a u čijem oblikovanju aktivno sudjeluje i Europski parlament.

Ukupna vrijednost projekta: 30.000,00 EUR

Trajanje projekta: 01.09.2021. - 31.12.2021.

Više info o projektu: https://www.impact-house.com/clime/