Gradski projekti

25/03/2022

Pulski vrtići za sretnije odrastanje - pružanje usluge odgoja i obrazovanja u produljenom radnom vremenu vrtića

Nositelj projekta:Grad Pula - Pola

Partneri:Dječji vrtić Mali svijet, Dječji vrtić Pula i Dječji vrtić-SC Rin-Tin-Tin

Davatelj financijske potpore:Europski socijalni fond

Trajanje:01.03.2022. – 31.10.2023.

Lokacija:Istarska županija, Grad Pula

Ukupna vrijednost projekta:2.895.841,80 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (100% financiranje).

Kontakt osoba za više informacija: Elvira Krizmanić Marjanović, elvira.krizmanicmarjanovic@pula.hr.

Za više informacija na www.strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr/operativni-program/

Kratki sadržaj:

Svrha projekta " Pulski vrtići za sretnije odrastanje - pružanje usluge odgoja i obrazovanja u produljenom radnom vremenu vrtića na području Grada Pule" je osiguravanje programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u produljenom radnom vremenu vrtića, radi usklađivanje poslovnih i obiteljskih obveza roditelja, odnosno uspješnijeg balansiranja između suvremenih potreba tržišta rada i obiteljskog života.

Opći cilj projekta omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom uključenom u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u vrtiću, a specifični ciljevi projekta su produljenje radnog vremena vrtića, unaprjeđenje kvalitete postojećih usluga vrtića, uvođenje novih (besplatnih) programa, usavršavanje zaposlenika odgojno-obrazovnih programa kroz nova profesionalna znanja i vještine za tri vrtića na području Grada Pule.

Ciljne skupine su 80 polaznika vrtića koji će koristiti nove usluge, obitelji min 80 polaznika vrtića čija će svakodnevnica imati uravnotežene obveze i usklađen obiteljski život s radnim obvezama, 10 zaposlenika/ca vrtića koji će unaprijediti svoja znanja i vještine te pružati kvalitetne usluge djeci pri korištenju produženog radnog vremena vrtića.

Krajnji korisnici projekta su: djeca vrtićke dobi i njihove obitelji koji su potencijalni korisnici usluga vrtića, poslodavci radnika čija djeca imaju potrebu za korištenjem produženog rada vrtića, stanovnici Pule i okolice čija će kvaliteta života i rada biti povećana dostupnošću usluge produženog rada vrtića.

Projektom će se uspostaviti produženi rad u 3 dječja vrtića, razvijena 2 posebna programa, povećana usklađenost obiteljskih i poslovnih obveza članova obitelji 80 korisnika usluga vrtića, povećane stručne kompetencije 10 zaposlenika/ca u 3 predškolske ustanove osnivača Grada Pule.

Provedbom projekta ostvaruju se nužni preduvjeti u području odgoja i obrazovanja koji omogućuju veći napredak u ostvarenju usklađenog obiteljskog i poslovnog života, što povećava kvalitetu života cijelog društva.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Pula - Pola