Gradski projekti

08/06/2023

RE-GEN - Obnova javnih prostora putem integriranih urbanih sportskih središta uz sudjelovanje mladih građana

Naziv projekta: RE-GEN - Obnova javnih prostora putem integriranih urbanih sportskih središta uz sudjelovanje mladih građana

Program: URBACT IV (2017.-2027.)

Ukupna vrijednost projekta:847.130,50 EUR

Stopa sufinanciranja EU:80%

Ukupan proračun Grad Pula-Pola:74.660,00 EUR

Bespovratna sredstva EU: 59.728,00 EUR

Nositelj projekta:Verona (Italija)

Partnerstvo:Grad Pula-Pola (Hrvatska), Albacete (Španjolska), Daugavpils (Latvija), Vila do Conde (Portugal), Korfu (Grčka), Dobrič (Bugarska), Milano (Italija), Lezha (Albanija)

Opis projekta:

URBACT je program europske teritorijalne suradnje koji pokreće promjene diljem Europe omogućujući suradnju i razmjenu ideja među gradovima unutar tematskih mreža, izgradnjom vještina lokalnih dionika u osmišljavanju i provedbi integriranih i participativnih urbanih strategija te razmjenom znanja i dobrih gradskih praksi. 

U fokusu je integrirani razvoj koji podržava gradove u provedbi horizontalne i vertikalne integracije politika. Pozitivne promjene najbolje se mogu postići kada lokalne vlasti surađuju s različitim razinama upravljanja i dionicima te kada se suočavaju s izazovima i problemima koji u isto vrijeme uzima u obzir ekološku, ekonomsku i društvenu dimenziju.

Grad Pula-Pola je dio mreže europskih gradova koja ima za cilj poticanje održivog urbanog razvoja i socijalne inkluzije putem uključivanja učenika osnovnih i srednjih škola te ostalih dionika koji su u kontaktu s mladima. 

Projekt namjerava izravno uključiti mlade građane u osmišljavanje i preoblikovanje zapuštenih javnih prostora u centre urbanih sportova, prema zelenim i rodnim kriterijima, primjenjujući principe taktičkog urbanizma.

Razdoblje provedbe projekta: 01.06.2023. - 31.12.2025.

https://urbact.eu/