Gradski projekti

22/07/2024

Twins4Eu

Naziv projekta: Twins4Eu

Twin Cities together for the application of the European Charter of Fundamental Rights in local communities / Bratimljeni gradovi za primjenu Europske povelje o temeljnim pravima u lokalnim zajednicama

Program: Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)

Ukupna vrijednost projekta:16.910,00 EUR

Ukupan proračun Grad Pula-Pola:8.455,00 EUR

Bespovratna sredstva EU: 8.455,00 EUR

Nositelj projekta:Imola (Italija)

Opis projekta:

Projekt Twins4Eu ima za cilj jačanje europske suradnje između pobratimskih gradova Pule i Imole kroz promicanje Povelja Europske unije o temeljnim pravima, znači jačanje uloge lokalne samouprave u ostvarivanju temeljnih prava za sve.

Projekt će posebno fokusirati na  članak 37. Povelje, posvećen zaštiti okoliša, s obzirom na aktualnu potrebu da gradovi poboljšaju kvalitetu okoliša i u skladu s načelom održivog razvoja.

Projektom se predviđa dva međunarodna sastanka  bratimljenih gradova, uključujući aktivnosti:

i) institucionalne konferencije gradonačelnika i kreatora lokalnih politika, ii) seminar o Europskoj uniji i Europskoj povelji temeljnih prava, iii) razmjena dobrih praksi i širenje mjera za prevenciju, zaštitu i ublažavanje i iv) trening aktivnost za srednjoškolce koja se temelji na simulaciji rada Europskog parlamenta.

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) pruža financijske potpore za građanski aktivizam, promicanje jednakosti za sve i provedbu prava i vrijednosti Europske unije.

Razdoblje provedbe projekta: 01.06.2024. - 31.05.2025.