Notizie

19/06/2012

A settembre un grande spettaccolo di hockey su ghiaccio all'Arena polese!

Pulska Arena će u rujnu ove godine, po prvi put u njenoj dugoj povijesti, ugostiti gladijatore modernog doba - hokejaše Medveščaka, Olimpije iz Ljubljane i hokejaše austrijske UPC Vienna Capitals koji će u pulskoj ljepotici odigrati dvije utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. Ovu iznimnu manifestaciju pod službenim nazivom " ARENA ICE FEVER - PULA MMXII " ekskluzivno su javnosti danas predstavili gradonačelnik Pule Boris Miletić, predsjednik KHL Medveščak Zagreb Damir Gojanović, voditelj odnosa s javnošću Ebel lige Rene Dorfinger, predstavnik agencije CMS Sports AG ujedno i organizator ovog projekta Ozren Mà¼ller i vratar zagrebačkih medvjeda Robert Kristan.

"Iznimno mi je zadovoljstvo što danas, nakon puno razgovora i pregovora možemo najaviti ovaj sportski spektakl", kazao je Miletić, ističući kako će ovaj projekt promovirati ne samo grad Pulu i Istarsku županiju već i Republiku Hrvatsku kao i hokej na ledu. Gradonačelnik je dodao kako će Grad Pula pružit maksimalnu podršku ovom spektaklu te je poručio kako će građani Pule sigurno biti najbolji domaćini hokejašima i gostima iz cijeloga svijeta.

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović kazao je kako je ovaj projekt iznimna svjetska turistička promocija Hrvatske kroz sport te iskazao uvjerenje kako je Arena odlično mjesto za promociju hokeja kao svojevrsnog gladijatorskog sporta. Svoja očekivanja podijelio je i vratar Medveščaka Robert Kristan koji je naglasio kako će za sve hokejaše ovo biti potpuno novo iskustvo. "Navikli smo da Medveščak radi velike stvari, ali ovo će biti uistinu veliki spektakl i izazov za sve igrače", zaključio je Kristan. O tehničkim detaljima govorio je organizator Ozren Muller, pa je tako napomenuo kako će postavljanje leda i tribina u nekoliko faza zbog posebnih vremenskih uvjeta i ljetnih temperatura započeti oko 1. rujna. "Posebna pažnja vodit će se zbog povijesne vrijednosti građevine i led će se postaviti po strogo određenim pravilima i naravno pod nadzorom Konzervatorskog odjela", kazao je Muller.

Na gradskom parkiralištu Karolina, nadomak Arene, bit će organiziran popratni zabavni sadržaji ususret i nakon utakmica i u subotu. Program će uključivati sportska natjecanja za građane, zabavne-glazbene događaje, fan zonu s navijačkim sadržajima i klupskim fan shopom, centar za medije, a osim dviju utakmica, za sve građane u Areni bit će omogućeno je i klizanje.

Utakmice su na rasporedu 14. i 16. rujna u večernjim satima, a pulska Arena moći će ugostiti 7.022 gledatelja na svakoj od utakmica. Karte za utakmice prodaju se u sustavu EVENTIM-a te se kreću od 190,00 do 625,00 kuna