Notizie

20/06/2012

Gli appalti pubblici per l'assicurazione unificati portano notevoli vantaggi

Grad Pula je u svojstvu Središnjeg tijela za javnu nabavu proveo postupak objedinjene javne nabave s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma na razdoblje od 4 godine za nabavu usluge osiguranja za ukupno 28 poslovnih subjekata trgovačkih društava i ustanova u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu Grada Pule, uključujući osnovne škole na području grada te upravna tijela i gradskih službi.

Od zaprimljene dvije prihvatljive ponude, Gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić donio je odluku o odabiru najbolje ocijenjene ponude prema kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude te je sklopljen okvirni sporazum na razdoblje od 4 godine sa CROATIA OSIGURANJE d.d. Zagreb, Filijala Pula. Vrijednost okvirnog sporazuma iznosi 17.873.821,84 kn za sve 4 godine čime se u odnosu na ukupnu procijenjenu vrijednost nabave planira postići ušteda od 4.225.228,16 kn.

Osim navedenog, cijene osiguranja tijekom slijedeće 4 godine ostat će nepromjenjene. Svote osiguranja kod osiguranja od nezgode su podignute na vrlo visoku razinu čime je Grad potvrdio svoju brigu o svim zaposlenicima, kao i da vodi računa o socijalnoj komponenti i u teškim životnim situacijama. Prednost je i osiguranje na novu vrijednost (staro za novo, tj. bez amortizacije za starost što je uobičajeno) kod opasnosti od požara i elementarnih nepogoda.