Notizie

21/06/2012

L'unità dei giovani adetta alla regolazione del traffico lavorerà in due turni

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u periodu od 6. do 20. lipnja ove godine donio je ukupno 32 akta, a o njima je u nazočnosti suradnika i pročelnika upravnih odjela izvjestio na današnjoj konferenciji za novinare.

Među aktima donesena je odluka o davanju na upravljanje kupališta Valkane i Stoja, izuzev pojasa uz obalu kupališta koja se nalaze u statusu pomorskog dobra, trgovačkom društvu "Pula Parking d.o.o.". Pravo na upravljanje pojedinim dijelovima kupališta daje se na razdoblje od 20. lipnja do 15. rujna 2012. godine. Osim toga, trgovačkom društvu "Pula Parking d.o.o." povećan je temeljni kapital unosom dviju nekretnina koje društvo koristi radi obavljanja registrirane djelatnosti koje su u interesu općeg, gospodarskog i socijalnog napretka građana. Povećanjem temeljnog kapitala unosom predmetnih nekretnina, stvaraju se pretpostavke za stjecanje prava vlasništva na nekretninama u korist društva "Pula Parking d.o.o." koje stječe aktivnu legitimaciju da kao investitor izgradnje na predmetnoj lokaciji ishoduje odgovarajuća odobrenja za gradnju, istu privede planiranoj namjeni i time unaprijedi vlastitu djelatnost.

Izmjenom Odluke o organiziranju prometne jedinice mladeži za 2012. godinu utvrđeno je da se prometna jedinica mladeži sastoji od promjenjivog broja pripadnika, a osigurava se puni fond radnih sati. Prometna jedinica mladeži radit će svakodnevno u dvije smjene, po 12 sati dnevno te nedjeljom po potrebi.

Budući da se ove godine obilježava 65.-ta obljetnica prestanka anglo-američke vojne uprave nad Pulom, ovom Odlukom gradonačelnika imenovan je organizacijski odbor čija je zadaća osigurati organizacijske i financijske pretpostavke za uspješnu organizaciju svečanog obilježavanja. Navedeni Odbor čine predstavnici Grada Pule, Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule i Istarskog povijesnog društva.

Među ostalim aktima, donesen je Zaključak o osnivanju Vijeća za komunalnu prevenciju u Gradu Puli. Naime, Grad Pula osnovao je svoje prvo Vijeće za komunalnu prevenciju 2004. godine. U međuvremenu je izvršeno nekoliko izmjena, a zbog proteka vremena, donesen je novi zaključak kojim se ažurira sastav Vijeća. Vijeće čine čelni ljudi relevantnih institucija u Gradu Puli s ciljem kvalitetnijeg rješavanja sigurnosnih problema te radi uspješnijeg provođenja aktivnosti, u koordinaciji svih članova Vijeća, radi rješavanja identificiranih problema.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 6. do 20. lipnja 2012. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.