Notizie

21/06/2012

A Pola aperto il 52o Congresso internazionale neuropsichiatrico

U pulskome hotelu Brioni službeno je danas otvoren 52. po redu Međunarodni kongres neuropsihijatara, jedan od najdugovječnijih medicinskih kongresa u svijetu. Kongres se već tradicionalno i kontinuirano održava u Puli od 1961. godine, kada je započeo kao Pula Simpozij, i od tada svake godine okuplja vrhunske međunarodno priznate stručnjake s područja neuropsihijatrije, neurologije i psihijatrije, ali ostalih područja medicine.

U ime organizatora Kongresa prisutne je u uvodnom govoru pozdravila akademkinja Vida Demarin koja je istaknula kako će se i ove godine tijekom trajanja Kongesa odvijati više paralelnih događaja, od znanstvenih predavanja i radionica do okruglih stolova i tečajeva.

Okupljene je u ime Grada Pule pozdravila zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović koja je izrazila zadovoljstvo što se Kongres ponovno održava u Puli. Radolović je dodala kako je ovaj događaj veoma značajan stručnjacima i znanstvenicima, ali njegov značaj je i u samoj promociji Pule i Istarske županije.

Međunarodni kongres ove je godine okupio oko 350 znanstvenika iz cijeloga svijeta, a traje do subote 23. lipnja.