Notizie

04/07/2012

La costruzione della nuova scuola materna Zvjezdice si sviluppa secondo il piano

Gradonačelnik Pule Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević obišli su danas gradilište u Šijani na kojemu će ove jeseni niknuti još jedan novi pulski vrtić, a riječ je o vrtiću Zvjezdice.

"Radovi na izgradnji vrtića teku prema zacrtanim planovima, a jednom gotov primit će 100tinjak djece podijeljenih u pet skupina umjesto dosadašnje dvije", kazala je Kovačević ističući kako su trenutno u tijeku svi obrtnički radovi, a započelo je i postavljanje unutrašnjih pregrada. Također, u tijeku su radovi na uređenju okoliša vrtića, podiže se metalna ograda i radi se na iskopima za dječja igrala. Na objektu ukupno radi 200tinjak radnika. "U nove će se prostore preseliti i računovodstvo te ravnateljstvo dječjih vrtića čime ćemo smanjiti troškove i biti dostupniji roditeljima", kazala je Kovačević.

Miletić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tijekom radova i boljim standardom u tom dječjem vrtiću. Dodao je kako je ovo, nakon Velog Vrha, drugi vrtić koji se gradi u posljednje dvije godine te kako će kvaliteta boravka djece u vrtiću na jesen biti znatno bolja.

Inače, građevinske radove na izgradnji dječjeg vrtića Zvjezdice vrijedne 7,4 milijuna kuna izvodi tvrtka "Radnik Križevci d.d.", a stručni nadzor izvodi tvrtka "Arhimed d.o.o." iz Pule.