Notizie

05/07/2012

Approvate le misure di aiuto agli operatori commerciali in Riva

Na današnjoj konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić izvjestio je javnost o aktima i odlukama koje su donesene u periodu od 21. lipnja do 4. srpnja 2012. godine.

Na gradskoj rivi u tijeku su radovi na izgradnji obalnog kolektora u očekivanom trajanju od 17 mjeseci, a gospodarskim subjektima koji u tom dijelu obavljaju djelatnost rad je otežan. Upravo stoga donesena je Odluka o oslobađanju od plaćanja poreza na tvrtku ili naziv, smanjenje iznosa zakupa poslovnog prostora i dodjeli bespovratnih potpora. Ovom se Odlukom gospodarskim objektima smještenim na rivi želi izaći u susret i ublažiti posljedice dužeg otežanog obavljanja djelatnosti pa su predložene tri kategorije pomoći. Prva se odonosi na oslobađanje plaćanja poreza na tvrtku ili naziv za 2012. i 2013. godinu, druga na smanjenje plaćanja zakupa poslovnog prostora za 75% mjesečne zakupnine do završetka radova, a najkasnije do 09. rujna 2013. godine i treća na dodjelu bespovratne potpore u visini godišnje naknade za koncesijsko odobrenje za 2012. i 2013. godinu za subjekte kojima je izdano koncesijsko odobrenje od strane nadležnog Vijeća za djelatnost pomorskog i obalnog prijevoza putnika.

Odlukom o dopuni Odluke o poticanju razvoja malog gospodarstva kroz dodjelu potpora za razvoj poduzetništva Grada Pule u 2012. godini "1.000.000,00+" prilagodit će se planirani iznos iz Javnog poziva stvarnom stanju i stvarnim potrebama malog gospodarstva koje su uočene u prvih šest mjeseci provedbe Programa. Dakle, ovom Odlukom se određuje dodjela potpora ovisno pristiglim zahtjevima do iznosa od 1.000.000,00 kn koliko je predviđeno Programom te se određuje 1. prosinca 2012. godine kao krajnji datum do kojeg je otvoren Javni poziv za svih 5 mjera.

Među ostalim, donesena je i Odluka o davanju skloništa br. 36 u Puli, na lokaciji Krležina ulica, na uporabu čime se produljuje Ugovor o dodjeli skloništa Streljačkom društvu "Centar" za narednih 5 godina. Zaključak o Festivalu igranog filma u Puli ima status najstarijeg i najposjećenijeg domaćeg filmskog događaja. Stoga se Zaključkom o odobravanju mogućnosti produženja radnog vremena u razdoblju 14. do 29. srpnja 2012. godine želi obogatiti turističko-ugostiteljska ponuda u Gradu te omogućiti produženo radno vrijeme svim ugostiteljskim objektima smještenim u Starom gradu za vrijeme održavanja Filmskog festivala.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 21. lipnja do 4. srpnja 2012. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.