Notizie

19/07/2012

Al Rojc inaugurazione delle IV giornate della creatività

Udruga Art studio iz Pule organizira već tradicionalne 4. Dane stvaralaštva, manifestaciju na čijim izložbama i radionicama zajednički sudjeluju profesionalni umjetnici, amateri, osobe s intelektualnim teškoćama i umirovljenici. Kroz niz izložbi manifestacija promovira autohtono stvaralaštvo autora različitih umjetničkih afiniteta, naobrazbe i socijalnog statusa, dok kroz radionice Udruga želi promovirati i očuvati stare umjetničke zanate vezane uz istarsko podneblje.

Ovogodišnji 4. Dani stvaralaštva održat će se od 20. srpnja do 22. kolovoza, a sastojat će se od 7 izložbi i 7 radionica (keramika, raku keramika, lončarstvo, izrada mozaika, eksperimentalna radionica mozaika i radionica vitraja) na području Pule, Vodnjana i Medulina.

Otvorenje je predviđeno za petak 20.07.2012. godine, izložbom Grupe 69 iz Zagreba u "Dnevnom boravku"(prizemlje CGU Rojc) s početkom u 21 sat.

Vikend radionicama želi se promovirati stare umjetničke zanate ovog područja koji su dio istarske kulturne baštine - keramika, mozaik i lončarstvo.

 Po prvi puta priliku za kreativno izražavanje dobit će i najmlađi u sklopu programa Mali stvaraoci. Radionice će se održati u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici, vodnjanskome parku i na medulinskoj rivi (rotonda). Prilika je to da se kroz tri subotnja susreta djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi okušaju u radu s glinom, u izradi mozaika, ali i u korištenju drugih likovnih tehnika.

Dani stvaralaštva bit će okrunjeni završnom izložbom sudionika 22. kolovoza u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.

 Pokrovitelji manifestacije su Istarska županija, gradovi Pula i Vodnjan te Općina Medulin.