Notizie

25/07/2012

Laboratorio hobby estivo per bambini

Zajednica tehničke kulture Pula planirala je i realizirala u svom Centru za tehničke aktivnosti "Veruda" niz hobby radionica ili radionica radnog odgoja, kao nadopunu školskog programa u osnovnoj školi. S učenicima osnovnih škola realizirani su zanimljivi izvannastavni sadržaji poput izrade zmaja, društvene igre "Čovječe, ne ljuti se" i radionice izrade stripa prema vlastitoj mašti "Informatička imaginacija". Metodički pristup voditelja radionica bio je obilježen elementima waldorfske pedagogije.

Kroz dva tjedna polaznici nisu morali učiti iz udžbenika i popunjavati tipske radne listove, već su prateći i surađujući sa voditeljem naučili izraditi pomagalo za igru u objektivnoj stvarnosti prave radionice. Na kraju radionice svaki učenik naučo je planirati proces izrade, koristiti softverske aplikacije za izradu stripa, obrađivati i spajati materijale, a produkt je opipljiv i upotrebljiv proizvod, kojeg može koristiti u igri. Svim sudionicima hobby radionica podijeljene su pohvalnice za postignut rezultate. Na kraju radionica učenici su si izradili zmaja ili društvenu igru "Čovječe, ne ljuti se" u kojima će uživati u dugom toplom ljetu.

Zajednice tehničke kulture Pula poziva sve učenike da se jave na tel. 223 171 početkom sljedeće školske godine, ako žele sudjelovati u izradi, programiranju i korištenju različitih modela, robota i strojeva.