Notizie

25/07/2012

Graduatoria definitiva per l'iscrizione alle scuole dell"™infanzia

Na današnjoj konferenciji za novinare pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i pomoćnica pročelnika Elena Puh Belci iznijeli su podatke o ovogodišnjim upisima djece u dječje vrtiće.

Za upis djece pristigla su ukupno 623 zahtjeva, od toga 373 zahtjeva za jaslice i 250 zahtjeva za upis u vrtić. Sukladno Pravilniku o upisu, 452 zahtjeva ocijenjena su pravovaljanima te je u konačnici u jaslice upisano 258 djece, a u vrtić njih 194 dok, 52 ne zadovoljava uvjetima. "Odbijeni zahtjevi odnose se na slučajeve gdje primjerice, roditelji nemaju prebivalište u Puli ili pak dijete nije navršilo 12 mjeseci starosti, ili pak zbog nepotpune dokumentacije zahtjevi ne odgovaraju Pravilniku", kazala je Belci.

Belci je pojasnila kako su u konačnici upisana sva djeca koja su temeljem provedenih jedinstvenih upisa ostvarila 10 bodova, a prioriteti su se udovoljavali slijedom utvrđene liste, najprije prema broju bodova, a onda unutar istog broja bodova prema dobi djece. "Roditelji su u zahtjevu imali mogućnosti osim primarnog vrtića birati još i dva dodatna u koja bi upisali dijete u slučaju popunjenosti prvog izbora pa je sukladno tomu Povjerenstvo ponudilo neki drugi vrtić", istaknuo je Lukšić. Inače, objedinjeni upisi koji se provode u Puli jedinstveni su u Hrvatskoj i omogućuju jednake šanse upise za svu djecu koja ispunjavaju uvjete iz pravilnika i jednaku cijenu za gradske i privatne vrtiće.

Povjerenstvo za upise na sjednici održanoj 10. srpnja ove godine donijelo je prijedlog Liste reda prvenstva za upis i Odluku o odbijanju prijava za upis. Prigovori su se mogli uložiti od 13. do 18. srpnja, a pristiglo je njih ukupno 23. Na idućoj sjednici, 20. srpnja Povjerenstvo je razmatralo prigovore te su četiri prihvaćena, a 19 ih je odbijeno, kao neosnovani. Na istoj sjednici donesena je i Lista reda prvenstva upisa u dječje vrtiće po skupinama tzv. Konačna lista upisa.

Roditelji se od 25. do 30. srpnja trebaju javiti u vrtiće od 08.00 do 10.00 sati kako bi dogovorili termine inicijalnih razgovora. Tom prilikom trebaju ponijeti presliku zdravstvene iskaznice djeteta, cjepni karton i potvrdu ukoliko je već obavljen sistematski pregled. Ukoliko nije, treba ga obaviti najkasnije  do 29. kolovoza. Pozivaju se roditelji koji nisu uspjeli upisati svoje dijete da se jave ravnateljima vrtića, kako bi u slučaju nečijeg odustajanja, u rujnu ipak mogli upisati svoju djecu.

Konačnu listu reda prvenstva u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2012./2013. možete pogledati ovdje.