Notizie

02/08/2012

Il quartetto E4 e Majorettes di Pola stasera in piazza Foro

Pulski Evergrin kvartet E4 nastupit će večeras s početkom u 21.00 sat na Trgu Forum u sklopu manifestacije "Na ulicama i trgovima", koja ove godine obilježava 25 godina postojanja, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule.

Evergrin kvartet čine: Nataša Dragun i Samanta Stell, flaute, Branka Tomašić Ramadanski, violončelo i Anica Franjul, klavir. Kvartetu će se pridružiti basist Sandro Peročević i bubnjar Adriano Bernobić. Svi su glazbenici članovi udruge Puhački orkestar Grada Pule, u sklopu koje pet godina djeluje i Evergrin kvartet.

Na repertoaru su im plesni i filmski evergrini iz prošloga stoljeća (kao što su Besame mucho, Guantanamera, Marina, Solamente una vez, Summer Samba"¦) u aranžmanima pulskog jazz pijanista i skladatelja, dobitnika Nagrade Grada Pule, Davora Lorkovića.

Gošće E4 bit će Pulske mažoretkinje koje će se predstaviti s osam koreografija između dva seta neprolaznih melodija. Nastupit će kadetkinje, juniorke i seniorke koje su pripremile njihove voditeljice, trenerice i koreografkinje Bojana Raguž Simeunović, Jelena Raguž i Bojana Taškovska. Među koreografijama naći će se one s kojima su Pulske mažoretkinje osvajale medalje na Državnim prvenstvima, ali će isto tako svoj rad predstaviti i djevojke koje se mažoret plesom bave manje od godine dana i koje tek čekaju nastupi na prvenstvima.