Notizie

07/08/2012

Il sindaco in visita dai vigili del fuoco polesi

Gradonačelnik Pule Boris Miletić posjetio je danas pulske vatrogasce, članove Javne vatrogasne postrojbe Pula koji su u ovom izuzetno sušnom periodu godine svakodnevno izloženi opasnosti gaseći niz požara na širem području grada. Miletić je zahvalio svim hrabrim vatrogascima na nadljudskim naporima koje ulažu kako bi spasili ljudske živote, štiteći pritom njihovu imovinu i prirodu te je apelirao na građane da se ponašaju odgovorno tijekom sezone požara.

Zapovjednik Vatrogasne postrojbe Pula Klaudio Karlović istaknuo je kako je u ovoj godini zabilježena 681 intervencija te dodao kako je u odnosu na prijašnje godine brojka u značajnom porastu. Napomenuo je i da je istarski sustav vatrogastva priznat kao najkvalitetniji u Hrvatskoj, spreman na sve vrste izazova.

Na području istarske vatrogasne zajednice djeluje više od tisuću vatrogasaca, koji samostalno mogu intervenirati i sanirati problem dok na području Pule djeluje oko 300 vatrogasaca sa 80 vatrogasnih vozila. Požar najvećih razmjera zabilježen je u trećem mjesecu u općini Barban, točnije kod sela Bičići gdje je izgorjelo oko stotinu hektara, dok je u ljetnom periodu zasada najveći požar izbio između Šišana i Medulina kada je izgorjelo oko 50 hektara.