Notizie

13/08/2012

Il sindaco prende visione dei lavori edili

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u pratnji svojih suradnika obišao je danas radove na izgradnji obalnog kolektora na rivi te radove na rekonstrukciji i adaptaciji osnovne škole Tone Peruško i područnog dječjeg vrtića Mondo Bimbo.

Vedran Cerovčec iz tvrtke Viadukt Zagreb, koja je zajedno s GP Krk i GK Varaždin zadužena za izgradnju obalnog kolektora, upoznao je gradonačelnika o trenutnom tijeku radova na rivi. Ukupna vrijednost projekta je 56,6 milijuna kuna, a provodi se kroz projekt Jadran. Ovom prilikom Cerovčec je istaknuo kako se radovi odvijaju predviđenom dinamikom. Konkretno, fekalna kanalizacija postavljena je do zgrade Lučke kapetanije te se glavnina radova odvija od poteza Lučke kapetanije do križanja s ulicom Sv. Ivana. Od križanja s ulicom Sv.Ivana do porte za Uljanik otok nastavlja se sa pripreom postojećih ispusta i izradom zaštite građevinske jame. U Flacijusovoj ulici je, u smjeru od Uljanikove porte prema Pošti, započeto slaganje armiranobetonskih elementa za kanal Pragrande i postavljanje fekalne kanalizacije te se dalje radi na izvedbi zaštite građevinske jame. Miletić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tijekom radova te je vjerovanja kako će se predviđeni rok trajanja radova do kraja izpoštovati.

Nakon radova na rivi, Miletić je obišao i radove na adaptaciji osnovne škole "Tone Peruško". O 378.000,00 kuna vrijednim radovima upoznao ga je ravnatelj škole Kristijan Cinkopan koji je istaknuo kako je trenutno u tijeku sanacija sanitarnih prostorija i kuhinje te radovi na uređenju zidova. "U vrijeme školskih praznika u punom su jeku radovi na adaptaciji nekoliko pulskih škola jer želimo našim učenicima i njihovim nastavnicima omogućiti što kvalitetniji boravak i nastavu u školi", kazao je Miletić kazavši kako se vrijednost ukupnih investicija kreće oko 1.350.000,00 kuna. Osim škole "Tone Peruško", u školi "Šijana" i "Centar" u tijeku su radovi na sanaciji poda, dok se u školama "Kaštanjer", "Monte Zaro" i "Giuseppina Martinuzi" dodatno ugrađuju i PVC prozori.

Gradonačelnik Miletić i pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić obišli su i radove na adaptaciji prostorija područne skupine "Mondo Bimbo". Ravnateljica DV "Rin Tin Tin" Tamara Brussich istaknula je da se u sklopu radova uređuje sanitarni čvor s toplom vodom, sanira se pod pred ulaz u vrtić, garderobe te se ugrađuju nove električne instalacije. Donacijom Talijanske Unije nabavljen je novi namještaj i didaktička sredstva, a ukupna vrijednost investicije iznosi 65.000,00 kn. Miletić je izjavio kako Grad Pula značajna sredstva ulaže upravo u školski sustav i predškolski sustav te smatra kako će se ovim radovima u konačnici postići viši stupanj kvalitete boravka djece u područnoj skupini. Miletić je podsjetio kako se osim područne skupine "Mondo Bimbo" u završnoj fazi izgradnje nalazi i novi dječji vrtić "Zvjezdice" u Šijani čije se otvaranje očekuje krajem mjeseca rujna.