Notizie

14/08/2012

I giornalisti prendono il caffà© con il sindaco

Na tradicionalnom "Caffe sa sindacom", pulski gradonačelnik Boris Miletić se u društvu novinara osvrnuo na aktualne teme i projekte vezane uz rad pulske gradske uprave.

Gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio svim sugrađanima na racionalnom trošenju pitke vode, budući se nalazimo u izrazito sušnom periodu godine u vrijeme kada je na snazi prvi stupanj redukcije vode.

Miletić se osvrnuo i na izgradnju obalnog kolektora na rivi kazavši kako je zadovoljan dinamikom radova te ne isključuje mogućnost i prijevremenog završetka radova. U tijeku su i radovi na adaptaciji škola i vrtića na području Pule pa je tako Miletić naglasio kako svako dijete koje zadovoljava uvjete Pravilnika o upisu ima osigurano mjesto u vrtiću. Govoreći pak o turističkoj sezoni, gradonačelnik je ustvrdio kako su brojke ove godine iznimno pozitivne te je podsjetio na uspješni 59. Festival igranog filma, koji je zabilježio rekordni broj posjeta.

Među najvažnijim gradskim projektima u budućem razdoblju je projekt izgradnje kružnog toka u Šijani. Naime, Hrvatske ceste pokrenule su postupak izmjene i dopune lokacijske dozvole i definirale faze gradnje: u prvoj će se izgraditi kružni tok bez denivelacije, u drugoj bi se prometnica od Stancije Peličeti do Šijane rekonstrurala i pretvorila u četverotračnu, a u trećoj bi se izgradio podvožnjak na rotoru. Za taj je projekt Miletić kazao kako će dugoročno, poput rive, donijeti boljitak i povećati kvalitetu života u gradu.

Na kraju, Miletić je pozvao sve sugrađane da u srijedu 15. kolovoza u 21.00 sat dođu na trg Portarata gdje je organiziran doček za zlatnog pulskog vateroplista Damira Burića.