Notizie

16/08/2012

I "polesani" danno il benvenuto a Damir Burić, medagli d'oro olimpica

Brojni puljani dočekali su sinoć zlatnog olimpijca Damira Burića, člana hrvatske vateroplo reprezentacije koja je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu suvereno, s osam uzastopnih pobjeda, zasjela na vrh Olimpa.

Okupljeno mnoštvo s oduševljenjem je pozdravilo svog sugrađanina i čestitalo mu na najvećem sportskom uspjehu u bogatoj karijeri. Čestitavši Buriću na iznimnom uspjehu, gradonačelnik Pule Boris Miletić poručio je okupljenima i zlatnom olimpijcu kako će uskoro pristupiti i gradnji bazena u Puli koji će pružiti mladima mogućnost da se razviju u buduće nacionalne plivačke i vaterpolske uzdanice. Puljani su, uz Burića, koji se zahvalio svima na dolasku i iskazanoj potpori, oduševljeno dočekali još jednog zlatnog istarskog olimpijca Giovannija Cernogorza koji je sa Olimpijskih igara donio zlato u disciplini trap.

Od ukupno šest osvojenih hrvatskih medalja na najuspješnijim Olimpijskim igrama u povijesti nastupa RH, čak su dvije stigle u Istru što dokazuje kako ova regija ima iznimno uspješne i talentirane sportaše.