Notizie

17/08/2012

I cittadini possono consegnare le domande di cancellazione dei debiti derivanti dagli interessi entro il 7 settembre

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u razdoblju od 3. do 16. kolovoza donio je ukupno 18 akata, a o njima je izvjestio na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare.

Miletić je izvjestio kako je objavljen poziv za podnošenje zahtjeva za otpis dospjelog i nenaplaćenog odnosno neplaćenog duga s osnove kamata nastalih do dana stupanja na snagu Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja. Naime, zahtjev za otpis duga s osnove kamata mogu podnijeti fizičke i pravne osobe do 7. rujna 2012. godine Upravnom odjelu za financije i opću upravu Grada Pule, Polanijev prolaz 2. Zahtjevi se podnose po osnovu dugovanja s osnova kamata nastalih do dana stupanja na snagu citirane Uredbe temeljem svih dospjelih, a nepodmirenih obveza prema Gradu Puli koja bi bila prihod proračuna Grada Pule, osim onih s naslova javnih davanja izuzev naknada za koncesije.

Donesena je i odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta na području Kaštanjera za djelatnost trgovine automobilima te izmjene i dopune odluke o kriterijima za korištenje javnih površina namijenjenih organiziranju terasa ugostiteljskih objekata. Izmjene se odnose na terase ugostiteljskih objekata na lokacijama:Giardini, Danteov trg, Sergijevaca, Forum, Kandlerova, Ozad Arene i Amfiteatarska.

Doneseni su i zaključci o određivanju maksimalne razine buke povodom održavanja glazbenih manifestacija na području grada Pule te je na kraju utvrđeno Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za mjesec srpanj 2012. godine.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 3. do 16. kolovoza 2012. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju "Akti gradonačelnika".