Notizie

03/09/2012

Le scuole Veruda e Vidikovac sono tra le quattro scuole elementari in Croazia che hanno introdotto il registro di classe elettronico

Povodom početka nove školske godine i predstavljanja projekta e-Dnevnik, osnovnu školu Veruda danas je posjetila pulska dogradonačelnica Vera Radolović koja je svim učenicima poželjela puno uspjeha u novoj godini te izrazila zadovoljstvo što su pulske škole Veruda i Vidikovac prepoznale prednosti uvođenja novih tehnologija u školske klupe.

Pulske osnovne škole Veruda i Vidikovac ove su godine dospjele u društvo škola čiji će učenici i učitelji u novoj školskoj godini koristiti razrednu knjigu u elektronskom obliku, odnosno eDnevnika. Aplikaciju eDnevnik izradio je CARNet, a posjeduje sve funkcionalnosti postojeće razredne knjige uz olakšan rad upotrebom ICT tehnologije. U pripremi projekta vrijednog oko 150.000,00 kuna sudjelovali su Minstarstvo obrazovanja, znanosti i sporta, CARNet, Grad Pula, tvrtka IstraCom te djelatnici OŠ Veruda.

Učenike je pozdravio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić koji je dodao kako u projektu ove godine sudjeluju ukupno 32 škole, od čega su samo četiri osnovne škole. Ravnateljica Anita Mokorić Brščić također nije krila zadovoljstvo uvođenjem e-Dnevnika kazavši kako će se za sada koristiti u predmetnoj nastavi, odnosno za učenike od 5. do 8. razreda.

Koordinator projekta i profesor informatike Boris Bulešić pojasnio je kako bi se uskoro e-Dnevnik trebao uvesti i u razrednu nastavu. Bulešić je dodao kako se na brz i pouzdan način razrednicima, nastavnicima i ravnateljima na ovaj način omogućuje izrada različitih izvještaja o ocjenama i izostancima. e-Dnevnik nudi mogućnost upozoravanja razrednika o učenicima koji imaju velik broj negativnih ocjena ili izostanaka te upozoravanje ravnatelja na zaostatke u izvođenju u predviđenog nastavnih plana i programa. Dodatna prednost je suzbijanje neovlaštenog unosa, ali i slučajeva krađe i nehotičnog ili namjernog uništavanja razredne knjige koji se ponekad događaju u školama.