Notizie

03/09/2012

Il marina della Tehnomont a Veruda quest'anno ospita la Pula Boat Fair

Međunarodni sajam proizvođača brodske opreme "Pula Boat Fair" ove će se godine održati od 17. do 20. listopada na novoj lokaciji u Tehnomont marini Veruda. "Prikladnijom lokacijom se sajam na određeni način vraća moru", rekao je na današnjoj konferenciji za medije izvršni organizator sajma i direktor tvrtke Motortech Consulting d.o.o. Livio Bolković.

Na konferenciji održanoj u prostorima Hrvatske gopodarske komore najavljen je i program trećeg po redu Pula Boat Faira. Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Županijske komore Pula, tom je prilikom istaknula kako sajam raste okupljajući i domaće i strane poslovne partnere. Dodala je i kako je, zahvaljujući Cluster klubu, sajam prepoznat u cijeloj Europi kao jedan od najboljih sajmova brodske opreme u široj regiji.

Zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić napomenuo je kako sajam pruža mogućnost za razvoj novih ideja i razvijanja poslovnih odnosa, što je u današnje vrijeme od iznimnog značaja. S time se složio i pročelnik UO za gospodarstvo Istarske županije Alen Damijanić koji je čestitao organizatorima i dodao kako je upravo nautički turizam šansa koju Istra može iskoristiti za brendiranje na međunarodnom planu.

Zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović ustvrdila je kako ovako značajan sajam zaslužuje svu moguću podršku te je izrazila vjerovanje da će i ovogodišnje izdanje biti uspješno kao i prošlogodišnja.

Pokrovitelji sajma Pula Boat Fair su Istarska županija i Grad Pula, a partneri Erste&Steiermarkische Bank, IDA - Centar za istraživanje metala METRIS, Jadransko osiguranje, Nacionalni park Brijuni, ORBICO grupa Zagreb, Tehnomont marina Veruda d.o.o. Pula i S.M. Internet Tehnologije d.o.o.