Notizie

07/09/2012

Miletić: Lo spettacolo di hockey su ghiaccio ha già portato a Pola un'ottima promozione a livello mondiale

Fotografije pulske Arene već neko vrijeme obilaze svijet zahvaljujući događaju Arena Ice Fever Pula MMXXIIkoji se u rimskom amfiteatru održava od 14. do 16. rujna. Strani mediji u tekstovima ističu originalnost ideje da se povijesna građevina u kojoj su se odvijale borbe gladijatora poveže sa suvremenim sportom poznatim po atraktivnim sukobima između natjecateljskih ekipa. Uz najave prijenosa dijelova utakmice u programu BBC-a i CNN-a te preko 500 novinarskih i 360 fotografskih akreditacija, nesumnjivo je da će se o nekonvencionalnoj turističkoj ponudi Hrvatske još dugo nastaviti pričati u svjetskim medijima.

Zanimanje stranih medija pobudila je već prije par mjeseci i sama vijest o nekonvencionalnom mjestu događaja. Američka televizija CBS među prvima se osvrnula na neobične vremenske prilikepod kojima će klizalište biti postavljeno, u za hokejaške prilike neobično toplom okruženju, istaknuvši i činjenicu da se sve odvija u gradu smještenom uz more. Američka sportska stranica Deadspin uputila je pohvalu pulskoj ledenoj groznici, govoreći kako je riječ o neviđenom pothvatukoji je nadmašio sve dosadašnje pothvate hokejaških ekipa da se istaknu u organizaciji utakmica izvan uobičajenih sportskih terena.

Kako se bliži datum održavanja spektakla, tako i medijske objave u stranim vijestima postaju sve češće. Slike postavljanja leda u Areni mogu se vidjeti i na popularnoj hokejaškoj stranici 25stanley.com, kao i na trećoj najposjećenijoj stranici na internetu Yahoo.com. Stranica koja mjesečno broji preko 570 milijuna posjetitelja događaj u pulskoj Arenidetaljno je opisala - od procesa dovođenja opreme do tehničkih uvjeta održavanja leda u još uvijek ljetnoj sezoni. Austrijski Independent veseli se činjenici da će njihovi hokejaši postati gladijatorimabarem na jedan dan, kao i njihovi kolege sa stranica Hockeyfansi Icezone, a o hokeju u Areni pisao je i Heute.

Listi medija koji su nadolazećim utakmicama posvetili pažnju pridružili su se i slovački Aktualityte njemački Die Zeit, dok su objave na stranicama međunarodne hokejaške lige IIHF te sjevernoameričke nacionalne lige NHL izazvale senzaciju među obožavateljima hokeja te žaljenje brojnih stranaca što ne mogu prisustvovati samom događaju.

Spektakl u Areni kulminacija je stranim medijima atraktivnih događaja organiziranih u turističkim znamenitostima u Puli. Outlook festivalkoji je privukao preko 15 tisuća posjetitelja i utjecajne medije kao što su The Guardian, BBC i Resident Advisorte Dimensions festivalkoji se održava od 6. do 9. rujna privlačni su i zbog održavanja unutar zidina još jedne pulske atrakcije, napuštene tvrđave Punta Christo iz 18. stoljeća. Grad Pula, nesumnjivo je, zna iskoristiti svoj potencijal, jer spomenute su manifestacije gradu osigurale intenzivnu svjetsku promidžbu, i to u vrlo kratkom vremenu.