Notizie

11/09/2012

Università - popolare aperta: Quest'anno i programmi di formazione e specializzazione costano il 20% in meno

Pučko otvoreno učilište Pula nizom noviteta spremno dočekuje novu školsku godinu 2012./2013., a poziv za upis zainteresiranim polaznicima otvoren je od 3. rujna 2012. godine.

Ustanova, čiji je osnivač Grad Pula, može se pohvaliti dugogodišnjom tradicijom cjeloživotnog obrazovanja, a danas nudi gotovo sve obrazovne programe, poput četverogodišnje i trogodišnje srednje škole, osnovne škole, programe osposobljavanja, usavršavanja ili učenja stranih jezika. Osim toga, Pučko otvoreno učilište Pula posjeduje čak 70 odobrenih programa i time uvelike prednjači na ovom području.

Predsjednica Upravnog vijeća Elena Puh Belci učilišta naglašava da su programi i do 20% jeftiniji od prethodnih godina, što će zasigurno kao i svake godine privući velik broj polaznika, a godine iskustva u radu ustanove kao i brojni zadovoljni korisnici najbolji su pokazatelj kvalitete programa koja se u ustanovi provodi.

V.d. ravnatelj ustanove Aleksej Mišan, navodi da se po završetku programa odobrenih od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH dobivaju svjedodžbe i uvjerenja kojima se stječu određena zanimanja koja se potom upisuju u radnu knjižicu. Za ostale obrazovne programe koji se realiziraju kroz tečajeve, po završetku se dobivaju potvrde. Posebnu skupinu čine programi ECDL-a (European Computer Driving Licence), međunarodno priznate potvrde informatičke pismenosti, koja jamči vlasniku poznavanje rada na računalu prema ECDL normi, a za sve nezaposlene osobe učilište nudi popust od 30% do kraja godine. Među ostalim programima valja izdvojiti pripreme za državnu maturu i poduke iz svih školskih predmeta i iz stranih jezika za učenike osnovnih i srednjih škola.

Pučko otvoreno učište, osim jačanja programa, ove školske godine kreće i s novim vizualnim identitetom. Naime, "re-brandingom" zadržao se isti vizual, osvježio se stari logo kao i pripadajući reklamni materijali.

Informacije i prijave moguće je dobiti u prostorijama ustanove, Benediktinske opatije 3/III u uredovno vrijeme ponedjeljkom, srijedom i petkom od 08.00 do 20.00, utorkom i četvrtkom od 08.00 do 18.00 ili putem telefona 052 222 388, e-maila: info@pou-pula.hr i web adrese www.pou-pula.hr.