Notizie

12/09/2012

"Siamo qui 3" ha riunito 150 artisti contemporanei

Sinoć je na trgu Forumu otvorena međunarodna multimedijska manifestacija "Tu smo 3" u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti Istre. Manifestacija će se održavati sve do 23. rujna na pulskim ulicama, trgovima, u komercijalnim, izložbenim i galerijskim prostorima.

Ovogodišnje izdanje Tu smo okupilo je u Puli 150 domaćih i inozemnih suvremenih umjetnika koji će se predstaviti građanima brojnim likovnim izložbama, urbanim intervencijama, performansima, video projekcijama i instalacijama.

Okupljenima su se obratili ravnateljica MSUI-a Gorka Ostojić Cvajner, muzejski savjetnik Mladen Lučić, gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić i istarski župan Ivan Jakovčić. Ravnateljica muzeja istaknula je konstantnu prisutnost unatoč financijskim poteškoćama koje su se odrazile i u kulturi i izrazila želju da ova manifestacija u što kraćem roku poprimi status prvog hrvatskog međunarodnog bijenalea vizualnih umjetnosti, dok se Lučić zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji ovog projekta.

Gradonačelnik Boris Miletić pozdravio je ovu inicijativu koja svake dvije godine iznova obogaćuje kulturno-umjetničku ponudu Pule i podsjeća sugrađane na realnu potrebu za izgradnjom objekta MSUI-a u Puli. Župan Ivan Jakovčić poručio je prisutnima da uživaju u interaktivnom doživljaju ove manifestacije koja ima perspektivu i otvara put ka stavljanju Pule na svjetsku umjetničku mapu.