Notizie

14/09/2012

L'ambasciatore tedesco Hans Peter Annnen in visita al sindaco Miletić

Pulski gradonačelnik Boris Miletić danas je, zajedno s pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem, u prostorijama Komunalne palače primio u posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u RH, Hans Peter Annena, zajedno sa suprugom.

Njemački veleposlanik, zahvalivši se na gostoprimstvu, kazao je kako mu je ovo prvi službeni posjet Gradu Puli te kako je oduševljen ljepotama koje grad nudi. Dodao je kako su Njemačka i Hrvatska dvije države koje tradicionalno njeguju odličnu međunarodnu suradnju i kako je iznimno važno takvu suradnju prenijeti i na županijske i gradske razine. "Istra i Pula nadaleko su poznate po turizmu, a veoma velik broj njemačkih turista odabire upravo vašu regiju za ljetni odmor. ", kazao je veleposlanik naglašavajući i važnost održivog razvoja turizma.

Gradonačelnik Pule veleposlanika je upoznao s bogatom poviješću Pule ali i s najaktualnijim gradskim projektima. Spomenuo je također kako se trendovi na globalnom turističkom tržištu brzo mijenjaju i kako je važno pratiti korak kako bi bili konkurentni. "Posljednjih godina podižemo kvalitetu turističkog proizvoda jer znamo da turistima ne možemo ponuditi samo sunce i more kako bi bili zadovoljni. Naša vina, maslinova ulja i tartufi, primjerice, među najboljima su u svijetu i mislim kako imamo što ponuditi", kazao je Miletić.

Na kraju susreta veleposlanik Annen osvrnuo se i na Pulsku "ledenu groznicu" o kojoj bruji cijeli svijet. Tom je prilikom istaknuo kako će zahvaljujući hokejaškom spektaklu u "Arena Ice Fever" koji počinje večeras, Pula, Istra ali i cijela Hrvatska, biti u središtu svjetskih zbivanja.