Notizie

14/09/2012

Gli atleti paralimpici polesi sono l'orgoglio della città di Pola

U prostorijama pulske Komunalne palače pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas pulske paraolipijce Mikelu Ristoski, Jelenu Vuković i Boru Rađenovića koji su sudjelovali na ovogodišnjim 14. Paraolimpijskim igarama u Londonu.

Miletić im je ovim putem čestitao na sjajnim rezultatima te im je zaželio još mnogo sportskih uspjeha. "Zaista me veseli što je naša hrvatska reprezentacija nastupila u Londonu i osvojila najviše medalja na Paraolimpijskim igrama od samostalnosti, a posebno možemo biti ponosni što je Pula dala tri iznimna atletičara"", kazao je Miletić poželjevši im još puno sportskih uspjeha u budućim natjecanjima.

Članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Medulin Mikela Ristoski u Londonu je osvojila brončanu medalju u skoku u dalj u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama, te nije krila zadovoljstvo osvojenim priznanjem.

Osvajačica bronce s Igara u Ateni, Jelena Vuković u Londonu je nastupila s visokom temperaturom, a na kraju je ostvarila rezultat 7,85 metara, što joj je donijelo peto mjesto u bacanju kugle. Ovo su bile njezine četvrte paraolimpijske igre nakon Sydneyja, Atene i Pekinga te je dodala kako je atmosfera u Londonu bila zaista prekrasna.

S time se složio i Boro Rađenović koji je osvojio deseto mjesto u bacanju kugle. "Iako sam bio tek deseti jako sam zadovoljan jer je konkurencija na natjecanju bila jaka, a posebno me dojmila atmosfera i toplina s kojom nas je više od 80 tisuća ljudi bodrilo na stadionu", kazao je Rađenović.

Kao iznenađenje, na kraju prijema pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić, Mikelu Ristoski pozvao je da na večerašnjoj hokejaškoj utakmici između Medveščaka i Telemach Olimpije izvede početni udarac, što je ova mlada i perspektivna atletičarka s oduševljenjem prihvatila.