Notizie

12/10/2012

Alla scuola materna Izvor inizia un nuovo gruppo per i bambini affetti da autismo

U dječjem vrtiću "Izvor" nedavno je s radom započela prva i za sada jedina vrtićka skupina djece s autizmom na području Pule. Skupina, prema državnom pedagoškom standardu broji troje polaznika, aposebno uređena učionica vrtića opremljena je suvremenim didaktičkim pomagalima i igračkama namijenjenima upravo mališanima s autizmom.

Na današnjoj konferenciji za novinare pomoćnica pročelnika UO za društvene djelatnosti Grada Pule Elena Puh Belci izrazila je zadovoljstvo što se nakon mjeseci priprema skupina konačno započela s radom te je dodala kako su prvi rezultati veoma ohrabrujući. Ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević dodala je kako o ovoj posebnoj skupini djece "Kapljice" brine stručni tim osoba kojega čine dvije odgajateljice, psiholog i defektolog u posebno organiziranomtrosatnom programu. Svoje zadovoljstvo nije krila ni predsjednica Udruge za autizam IstreEvguenija Tranfić koja je pohvalila suradnju s Gradom. "Nakon studijskog posjeta Rijeci i njihovom vrtiću Maestral koji se također organizirao skupine za rad s djecom s autizmom, u ožujku ove godine krenuli smo s inicijativom da takvu skupinu formiramo i u Puli i zaista mi je drago da smo je i ostvarili", kazala je Tranfić.

Iz Udruge za autizam Istre poručuju kako na tome neće stati pa tako najavljuju i edukacije za odgajatelje i stručne suradnike u predškolskom odgoju, a prva je na rasporedu već u subotu 13. listopada u prostorijama Udruge, Gajeva 3.