Notizie

12/10/2012

Inaugurati i V giochi sportici dell'Associazione dei pensionati

U Domu hrvatskih branitelja danas su otvorene 5. sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije, na kojima ove godine sudjeluje ukupno 180 sportaša s područja cijele Istre.

Okupljene je prilikom otvaranja manifestacije pozdravio predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić, koji je izrazio zadovoljstvo što su sportske igre dospjele do svog prvog malog jubileja te dodao kako ih bez svesrdne pomoći Grada Pule i Istarske županije kao domaćina ne bi bilo moguće realizirati.

Igre je službeno otvorio gradonačelnik Pule Boris Miletić, koji je natjecateljima zaželio mnogo uspjeha te izrazio nadu da će se i dogodine ova sportska manifestacija ponovno održati u Puli. U ime Županije prisutne je pozdravila pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Davorka Maras-Tkačuk. Gradonačelniku Pule i predstavnici Istarske županije na otvorenju su dodijeljene posebne plakete u znak zahvalnosti organizatora na potpori ovoj sportskoj manifestaciji.

Na sportskim igrama umirovljenici se natječu u šahu, streljaštvu, pikadu, boćanju i kartanju, a sudjeluju članovi udruga iz Pule, Fažane, Buzeta, Poreča, Rovinja, Pazina, Žminja i Labina te po prvi put umirovljenici s područja Bujštine i Savičente. Uz njih će se u sportskim disciplinama okušati i članovi Kluba umirovljenika Uljanik te predstavnici Doma za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić".