Notizie

27/09/2012

Alla 15a fiera dell'artigianato d'Istria espongono quasi 200 artigiani

O 4. do 7. listopada na pulskoj će se Karolini održati tradicionalni, 15. po redu Obrtnički sajam Istre, koji će okupiti gotovo 200 domaćih i inozemnih izlagača.

Organizatori sajma su Obrtnička komora Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora te Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula, a pokrovitelj je Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Na 972 četvorna metra unutarnjeg i 192 četvorna metra vanjskog izložbenog prostora uz Obrtničku komoru Istarske županije predstavit će se 11 županijskih obrtničkih komora, a najavljeni su i posebni gosti, Privredna komora Beograda i Obrtne zbornice Radovljica i Sežana iz Slovenije.

"Drago mi je što već dugo godina sajam organiziramo u suradnji s istim partnerima te što smo usprkos teškoj gospodarskoj situaciji i ove godine uspjeli okupiti isti broj izlagača kao i prethodnih godina", kazao je predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska te istaknuo kako je ove godine uslijed radova na Rivi uložen dodatni napor u samu organizaciju. Zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić kazao je kako se Istra aktivnostima poput ove profilira u regiju koja sa svojim obrtnicima želi spremno dočekati ulazak u europsku uniju. "Od iduće godine, kada Hrvatska postaje ravnopravnom članicom EU, obrtnike očekuje niz novih pravila, ali i potreba za zajedničkim nastupom na jedinstvenom tržištu", naglasio je Grubišić.

Zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović iskazala je punu podršku Grada u organizaciji jubilarnog Obrtničkog sajma kazavši kako obrtnici i poduzetnici zaslužuju jedan prepoznatljiv višenamjenski sajamski prostor te da vjeruje kako će se u skoroj budućnosti na tome i poraditi.