Notizie

27/09/2012

La scuola materna "Zvjezdice" riapre all'inizio di novemre - penali all'appaltatore per il ritardo dei lavori

"Iako se još početkom rujna računalo s otvaranjem vrtića "Zvjezdice" u Šijani u listopadu, prošlog nam je tjedna od izvođača radova stigla obavijest kako radovi do tada ipak neće biti dovršeni, te da do kraja ovog mjeseca neće biti moguće održati tehnički pregled i otvoriti objekt", kazala je na današnjoj konferenciji za novinare ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević komentiravši kašnjenje radova na izgradnji novog dječjeg vrtića u Šijani.

Ravnateljica je naglasila kako je time Grad Pula isključivo krivicom izvođača radova doveden u nezavidan položaj, ali da će djeca koja inače polaze u vrtić "Zvjezdice" i privremeno su smještena u obližnji vrtić na Punti, uz jednu skupinu na Velom vrhu, u novi objekt ući, kako procjenjuje izvođač radova, početkom studenog. Kovačević je dodala kako se izgradnja vrtića do početka izvođenja završnih radova i ugradnje opreme odvijala ugovorenim intenzitetom i sukladno dinamičkom planu te kako nije bilo znatnijih primjedbi na rad izvođača, tvrtke "Radnik d.d.". Iako je izvođač radova još od travnja ove godine u više navrata upozoravan, kako od strane Grada Pule kao investitora, tako i od strane nadzornog inženjera, na potrebu pravovremene nabave određenih materijala kako ne bi došlo do kašnjenja u završnoj fazi izvođenja radova, do 21. rujna nije uspio dovršiti sve ugovorene radove. "Sukladno odredbama ugovora, tvrtki "Radnik d.d". obračunavat će se penali za kašnjenje, koji iznose 0,5% od ukupne ugovorene cijene dnevno za svaki dan kašnjenja", kazala je Mariza Kovačević.

Pomoćnica pročelnika UO za društvene djelatnosti Elena Puh Belci ukratko je opisala vrtić u izgradnji koji će moći primiti pet novih vrtićkih grupa i imati polivalentnu prostoriju za predstave, druženje i održavanje tjelesnog odgoja.