Notizie

27/09/2012

Donazione di Bina -Istra al reparto di padiatria dell'Ospedale generale di Pola

Bina-Istra donirala je danas Odjelu pedijatrije pulske Opće bolnice 130 tisuća kuna koja su, u dogovoru s osobljem, utrošena na kupnju materijala za zamjenu dijela dotrajale drvene stolarije, postavljanje aluminijske bravarije te na opremanje prostora za učenje i igru malih pacijenata. Pedijatriji su kupljena dva računala, televizor i DVD, igraća konzola te didaktički materijali i igračke za djecu.

Na konferenciji za novinare, na kojoj su sudjelovali predstavnici Bina-Istre, bolnice te grada Pule i Istarske županije, zamjenica pulskog gradonačelnika Vera Radolović zahvalila je tvrtki na vrijedoj donaciji, rekavši kako je Bina-Istra "pravi primjer društveno odgovorne tvrtke koja uistinu brine o građanima". S njom se složio i istarski dožupan Vedran Grubišić, naglasivši pritom važnost ulaganja u zdravstveni standard.

Zamjenik ravnatelja Ivica Fedel istaknuo je da je Bina-Istra i dosad pomagala bolnici, uredivši parkirališta iza Mornaričke bolnice te kod pacijenata kojima je potrebna dijaliza, a ova je donacija vrijedna jer će bolnici uštedjeti na grijanju i hlađenju prostora, a dodatno pomaže i ugodnijem ambijentu u kojem borave djelatnici i pacijenti.

Direktor Bina-Istre Christian Santaleza naveo je kako se ovakve potpore i donacije uklapaju u njihovu poslovnu politiku, koja posebnu pažnju posvećuje okolišu, kulturnoj baštini i pomaganju ljudima. "Posebno smo ponosni na ovu donaciju i nadamo se da ćemo djeci boravak u bolnici tijekom liječenja učiniti barem malo ugodnijim", rekao je Santaleza.