Notizie

04/10/2012

La Città concede sovvenzioni agli agricoltori e artigiani polesi

Na današnjoj je konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić izvijestio o ukupno 23 akta donesena u razdoblju od 14. rujna do 3. listopada ove godine. Tako je, među ostalima, donesen i Zaključak o isplati sredstava za provođenje programa kreditiranja poljoprivrede u Istarskoj županiji, predviđenih u Proračunu Grada Pule. Grad je prepoznao važnost potpore sektorima poljoprivrede i obrtništva, kao i trgovačkih društava izvan javnog sektora, držeći ih temeljima na kojima se gradi gospodarska djelatnost zajednice. Udruga pčelara Pule tako je dobila 10 tisuća kuna, koje će upotrijebiti za pripremu zbrinjavanja odbjeglih rojeva pčela na području grada Pule, dok će subvencija od 9.408,00 kuna omogućiti članovima Agroudruge Fažana djelomično pokrivanje troškova nabave sadnica vinove loze i maslina za članove s prebivalištem u Puli.

Odobreni su i zahtjevi Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, kojem će se isplatiti 20.000,00 kuna te Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula, za koju će se iz proračuna također izdvojiti 20.000,00 kuna.

Na konferenciji je spomenuto i kako je donesen Zaključak o utvrđivanju Konačnog prijedloga Ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Pule, kojim se nadležni upravni odjel ovlašćuje da ishodi mišljenje Zavoda za prostorno uređenje Istarske županije i suglasnost nadležnog Ministarstva. Zaključkom o utvrđivanju Konačnog prijedloga Urbanističkih planova uređenja "Max Stoja" i "Lungomare" ovlašten je nadležni upravni odjel da ishodi mišljenja Zavoda za prostorno uređenje Istarske županije i suglasnost Župana, odnosno tijela kojeg on ovlasti.

Gradonačelnik je donio i Zaključak o davanju suglasnosti Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) za nastavak projekata prijavljenih za Medicinsku školu Pula i OŠ Kaštanjer u sklopu projekta javno-privatnog partnerstva.