Notizie

04/10/2012

Aperta la 15a fiera dell'artigianato d'Istria

Na pulskoj Karolini danas je svečano otvoren tradicionalni, 15. po redu Obrtnički sajam Istre koji je ove godine na 2000 četvornih metara natkrivenog i 600 četvornih metara otvorenog prostora okupio gotovo 200 izlagača; 93 iz Istarske županije, 82 iz ostalih dijelova Hrvatske te 12 iz inozemstva. Na sajmu se predstavlja 111 obrta, 35 poduzeća, četiri škole, deset obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava te 28 komora i udruga, a posjetiteljima se po promotivnim sajamskim cijenama nudi široka paleta proizvoda i usluga.

Uz Obrtničku komoru Istarske županije, predstavlja se i 11 županijskih obrtničkih komora, a posebni su gosti Sajma Privredna komora Beograda i Obrtne zbornice Radovljica i Sežana iz Slovenije. Partner sajma, koji će biti otvoren do nedjelje, 7. listopada je Obrtnička komora Karlovačke županije.

Na svečanosti otvorenja predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska zahvalio je svima koji su doprinijeli održavanju jubilarnog sajma, a posebno je zahvalio izlagačima što su i ove godine iskazali zanimanje za predstavljanje svojih proizvoda.

U ime Grada Pule okupljene je pozdravila zamjenica pulskog gradonačelnika Vera Radolović koja je kazala kako je ovaj uspješni sajam dokaz da obrtnici imaju što ponuditi te da vjeruje kako će u budućnosti Pula dobiti reprezentativan sajamski prostor.