Notizie

09/10/2012

Ai cittadini presentati i numerosi programmi dell'Università popolare aperta

Protekle je subote na pulskoj tržnici Pučko otvoreno učilište zainteresiranim građanima prezentiralo brojne mogućnosti usavršavanja i školovanja koje nudi.

Predstavnici Učilišta građanima su dijelili informativne letke i promotivne materijale, a svoja iskustva u stručnom usavršavanju podijelili su i poznati pulski sportaši, dobitnici stipendija Učilišta, pulski boksač Eko Jetiš Bajrami i hrvatska paraolimpijka Jelena Vuković.

Paraolimpijka Jelena Vuković dobila je stipendiju za Izrađivača ortopedskih pomagala, koje jedino u Hrvatskoj nudi POU Pula. "Uz stručne ljude u Učilišta dobila sam jedan jako dobar temelj na kojemu sada mogu dalje raditi i usavršavati se", izjavila je Vuković.

Prema riječima v.d. ravnatelja Učilišta Alekseja Mišana, trenutno je najveći interes za program osposobljavanja za zanimanje Maser koji započinje u srijedu 10. listopada, a traje ukupno 320 sati. Osim toga, tržište se otvara i za zanimanje Njegovatelj za koji polaznici kreću na nastavu već danas. Mišan je istaknuo kako je interes bolji nego lani te je smatra kako su tome doprinijele i niže cijene od čak 20%.

Inače, Pučko otvoreno učilište nudi 35 programa osposobljavanja, program osnovne škole od prvog do osmog razreda, trogodišnje i četverogodišnje srednje škole, te informatiku, a za strane jezike nudi ukupno 11 programa.