Notizie

10/10/2012

La marina militare è parte dell'identità della città di Pola

U prostorijama pulske Komunalne palače zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin primio je danas zapovjednika Hrvatske ratne mornarice kontraadmirala Ante Urlića, koji od 1. studenog ove godine prelazi na novu dužnost u Glavni stožer Oružanih snaga na mjesto Zamjenika načelnika.

Kontraadmiral Urlić zahvalio se zamjeniku gradonačelnika na iznimno uspješnoj suradnji te izrazio vjerovanje kako će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti. "Za vrijeme Austro-ugarske vladavine Pula je bila središnja vojna luka, a povijest Pule veže se upravo uz vojsku i mornaricu", kazao je kontraadmiral, napomenuvši kako će se ratna mornarica i dalje zadržati u Puli.

Zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin kazao je kako su brodogradnja, vojska i ratna mornarica sastavni dio identiteta Pule, a zajedno s turizmom čine okosnicu strategije daljnjeg razvoja grada. Kontraadmiralu je poželio mnogo sreće i uspjeha na novim radnim zadacima, iskazavši stav da je Glavni stožer u Anti Urliću dobio vrhunskog profesionalca.