Notizie

12/10/2012

Via Kandler diventa la principale via degli artisti

Jutros je u Komunalnoj palači gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić u prisutnosti suradnika izvijestio novinare o ukupno 17 akta donesena u razdoblju od 4. do 11. listopada 2012. Tako su, između ostalog, donesene odluke o uporabi poslovnih prostora za sljedeće udruge i ustanove: Pula Film Festival, Mjesni odbor Monvidal, Liga protiv raka i Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea. Ovim je odlukama Grad Pula olakšao funkcioniranje i poboljšao uvjete rada pripadnika navedenih udruga i ustanova, s posebnim naglaskom na upravu pulskog filmskog festivala koja će u novim poslovnim prostorima moći nastaviti s tradicionalno dobrom festivalskom organizacijom.

Na konferenciji je predstavljena i Odluka o uvjetima i kriterijima za dodjelu poslovnog prostora u Kandlerovoj ulici na uporabu. Odluka je usmjerena ka revitalizaciji starogradske jezgre Grada Pule i profiliranju Kandlerove kao glavne pulske umjetničke ulice. Prostore u Kandlerovoj ulici moći se koristiti fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost iz područja vizualnih umjetnosti i čije je obavljanje od općeg društvenog interesa. Program koji se namjerava provoditi u prostoru ocjenjivat će Stručno povjerenstvo u sastavu: Eros Čakić, Vinko Knez, Moris Žiković, Mauricio Ferlin i Mladen Lučić.

Miletić je također napomenuo kako je u mjesecu rujnu Grad Pula dodijelio sredstva financijske potpore iz gradske proračunske zalihe Gradskom društvu Crvenog križa Pula radi pokrivanja troškova Prihvatilišta za beskućnike za mjesec srpanj i kolovoz 2012. godine. Uz to, dodijelio je Savezu sportova Grada Pule novčane nagrade za osvajanje zlatne medalje Hrvatske muške vaterpolo reprezentacije na Olimpijskim igrama u Londonu, Klubu 1. bojne 119. brigade i Konjičkom klubu Pula - Paradiž.