Notizie

17/10/2012

Inaugurata la 3a Pula Boat Fair

U pulskoj marini Veruda danas je svečano otvoren 3. međunarodni sajam brodske opreme Pula Boat Fair koji će tijekom četiri sajamska dana ugostiti 250 tvrtki i 120 izlagača iz 12 zemalja.

Organizator sajma je HGK - Županijska komora Pula, tehničku organizaciju vodi tvrtka Morortech Consulting, a Grad Pula financijski je potpomago organizaciji samog projekta. Čelnik tvrtke Morortech Livio Bolković naglasio kako je sajam izrastao u pravi međunarodni sajam. "Ove se godine sajam približio moru kako smo lani i obećali, a novi ambijent u marini Veruda daje mu posebnu čar", kazao je Bolković, ističući kako je Pula Boat Fair jedini sajam takve vrste u regiji.

Prisutnima se obratio i pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji je u svom govoru rekao kako je brodogradnja jedan od simbola Pule: "Brodogradilišta su velika razvojna šansa naše zemlje. Imamo dugu tradiciju u brodogradnji i želimo Pulu približiti ponovno približiti moru, oživljavanjem pulskog zaljeva te uređenjem rive, čime bi doista društveni život grada vratili na more. Ovaj sajam iz godine u godinu raste i Grad će zasigurno i dalje potpomagati projekt koji uvelike pomaže promidžbi Pule u poslovnom svijetu", zaključio je Miletić.

Predsjednica Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetić kazala je kako je pulski sajam prilika za promoviranje znanja i struke te kako će u narednim danima više od 170 tvrtki imati prigodu sudjelovati u Business-to-business okupljanjima. Predsjednica je zahvalila i gospodarskoj komori iz Veneta, ovogodišnjem partneru sajma, te predstavnicima turskog sajma u Izmiru.

Uzvanike su pozdravili i potpredsjednik HGK za regionalni razvoj Šime Vidulin, predsjednik skupštine Istarske županije Dino Kozelevac te pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Perica Šolić.

Nakon svečanog otvaranja, u akvatoriju marine Veruda održana je svjetska premijera vatrogasne brodice izgrađene u Tehnomontovom brodogradilištu Pula za potrebe marine. Sajam je otvoren do subote, od 10.00 do 19.00 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna.