Notizie

18/10/2012

Miletić e il direttore della fiera č°ZFAÅž parlano di una potenziale collaborazione

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i njegova zamjenica Vera Radolović primili su danas u prostorijama Komunalne palače izvršnog direktora sajma č°ZFAÅž iz turskog grada Izmira MehmetaSakir à–rsa koji zajedno sa svojom delegacijom u Puli boravi u sklopu međunarodnog sajma proizvođača i distributera brodske opreme Pula Boat Fair.

Međunarodni sajam č°ZFAÅž jedan od je od najvećih i najstarijih svjetskih sajmova koje ove godine slavi 82. obljetnicu održavanja, a prema riječima njegova izvršnog direktora nudi širok spektar proizvoda i usluga. "Izmir je grad koji je otvoren prema Zapadu, želimo jačati i razvijati turizam, posebice kongresni, i vjerujem kako s Pulom na tom planu možemo puno ostvariti", kazao je Sakir à–rs, dodavši da za grad veliki značaj imaju međunarodni sajmovi koji su postali prepoznatljivi diljem svijeta. . S time se složio i pulski gradonačelnik koji je gosta upoznao sa poviješću i glavnim gradskim projektima pa je tako, među ostalim kazao kakose Pula iz vojno-industrijskog u posljednjih nekoliko godina razvija u turistički grad. "Multikulturalnost i tolerancija odlike su kojima se izrazito ponosimo.Samim time posebnu pažnju posvećujemo međunarodnoj suradnji jer smatramo da jedino zajedništvom možemo prebroditi teškoće", istaknuo je Miletić.

Zamjenica gradonačelnika Vera Radolović podsjetila je kako je delegacija Grada Pule i Istarske županije nedavno boravila u Izmiru te je i ovim putem zahvalila na gostoprimstvu. "Iako je Izmir velik grad, smatram kako ima dovoljno prostora za suradnju te kako možemo učiti jedni od drugih", zaključila je Radolović.

Na kraju prijema, kojemu su još nazočili potpredsjednik HGK za regionalni razvoj Šime Vidulin i pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić, izvršni direktor č°ZFAÅž sajma pozvao je predstavnike Grada i Županijske komore da ponovno posjete Izmir i međunarodni č°ZFAÅž sajam.

Izmir je treći po veličini grad u Turskoj i upravno središte istoimene pokrajine koja broji oko 4 milijuna stanovnika. Ujedno je i važna trgovačka luka te se ubraja među vodeća industrijska središta u zemlji.