Notizie

18/10/2012

A Pola continua la proficua realizzazione del progetto "I ponti dell'amicizia"

Danas su u pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Pule Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić primili učenike Integrierte Gesamschule iz njemačkog grada Triera koji u Puli borave u sklopu programa razmjene učenika s OŠ Šijana. Naime, djeca osnovnoškolskog uzrasta smještena su u pulskim obiteljima, a program razmjene učenika Grad Pula uveo je u suradnji s gradom Trierom s kojim se pobratimio 1971. godine.

Miletić je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što uspješna suradnja između dvaju gradova traje i danas te je svim učenicima i voditeljima poželio ugodan boravak u Puli. Ravnateljica OŠ Šijana Alma Tomljanović podsjetila je kako su prošle godine učenici iz Pule bili u Trieru, a projekt razmjene učenika vodi se pod nazivom "˜"˜Mostovi prijateljstva"™"˜.

Deset učenika i dvoje voditelja u Puli ostaju do subote, a do tada će sa svojim domaćinima otići na izlete, razgledati grad i njegove znamenitosti, obići neku od izložbi, sudjelovati na školskoj manifestaciji "Dani kruha" te će subotu prije odlaska provesti s obiteljima kod kojih su odsjeli.