Notizie

19/10/2012

Il 10o Hand Made festival inaugurato impastando gli gnocchi

Jubilarni 10. Hand made festival jutros je otvoren u Domu hrvatskih branitelja, na kojem će do nedjelje svoje unikatne proizvode predstaviti više od 200 izlagača. Teatar Naranča kratkim je nastupom svečano obilježio festivalsko otvaranje, nakon kojeg su se prisutnima obratili gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić i direktorica festivala Lela Blekić.

Boris Miletić pohvalio je organizaciju i dugogodišnju tradiciju festivala i pozvao sve građane da posjete sajam, primjetivši da na njemu svatko može pronaći nešto za sebe. Vedran Grubišić naglasio je kako održavanje ovog festivala pomaže Puli u produljenju turističke sezone i potiče poduzetništvo, a Lela Blekić iz udruge Razvoj napomenula je kako je Pula zahvaljujući Hand madeu zadobila epitet kreativnog i obrtničkog grada. Nakon pozdravnih govora, gradonačelnik i zamjenik župana tradicionalno su morali pokazati svoje vještine u nekom ručnom radu, a ove godine imali su zadatak zamijesiti domaće njoke.

U sljedeća tri dana na 200 štandova biti će izloženi ručni radovi obrtnika iz čitave Hrvatske. U sklopu festivala održat će se i 40 kreativnih radionica za djecu široke lepeze sadržaja, od izrade lepoglavske čipke do slikanja akrila na platnu. Hand made festival svake godine potakne otvaranje novih obrta, i to za oko 20% koliko ih se otvori po njegovom završetku.