Notizie

23/10/2012

I progetti della Città di Pola nuovamente nominati per il Premio per la creatività e l'innovatività

Grad Pula je na prošlogodišnjem izdanju Dana kreativnosti i inovativnosti s projektom e-Poslovanja osvojio Nagradu za kreativnost u kategoriji razvojnog projekta jednica lokalne samouprave, a ove su godine kandidirana dva projekta, e-Račun/e-Uplatnica i e-Vrtić u kategoriji Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave - gradovi.

Od ove godine u sklopu nagrade koju organizira Mreža za razvoj i kreativnost (MRAK) uvedena je i posebna Nagrada publike koja obuhvaća pristigle prijave u svim kategorijama, a pobjednika će odabrati posjetitelji web i facebook stranica udruge. Za navedene projekte kojima je cilj unaprijediti kvalitetu života u Puli moguće je tako do 25. listopada glasati putem linka:

http://www.facebook.com/MrakMreza/app_156218351098324

Pula je prvi grad u Hrvatskoj koji je započeo s projektom "e-Računa". Građanima se elektronički dostavljaju računi i popunjene uplatnice izravno u osobni pretinac internetskog bankarstva te je na taj način omogućeno ekonomičnije izdavanje računa i uplatnica, kao i njihovo znatno jednostavnije i povoljnije plaćanje. Nakon uvođenja u rad gradske uprave e-Pule i e-Potpis, strategija Grada je da idalje bude jedan od lidera među gradovima u našoj zemlji na području informatičkih tehnologija.

E-Vrtići omogućava jedinstveni pristup u Hrvatskoj kad je riječ o provedbi programa predškolskog odgoja. Novim modelom smo roditeljima sveukupno uštedjeli preko milijun kuna troškova svake godine, a svi procesi izvode se automatizirano i elektronski i što je najvažnije javni su i transparentni. Zahvaljujući sustavu e-Vrtića u svakom trenutku znamo koliko je djece upisano, koliko je slobodnih mjesta, starost, kontaktne podatke, njihove pedijatre, specijalne potrebe i ostalo. Samim time ukinuli smo skupo, nesigurno i ručno sakupljanje podataka o djeci u ustanovama i olakšali rad djelatnika predškolskih ustanova te onemogućili manipulaciju upisa preko reda bez kriterija.

Ovogodišnji Dan kreativnosti i inovativnosti održat će se 25. listopada u Varaždinu.